Колишній морпіх США пояснив, чому приєднався до боротьби за Україну (відео)

Американець добровільно приєднався до Збройних сил України

Тридцятирічний американський ветеран, колишній морський піхотинець Вольфганг Хагарті, вступив до Збройних сил України влітку 2022 року. Він брав участь у звільненні Харківської та Миколаївської областей та зараз бере участь у війні на Донбасі.

Журналісти Голосу Америки вирішили з'ясувати, що підштовхнуло цього чоловіка до такого вчинку.

Хагарті виріс у Каліфорнії і є професійним військовим в третьому поколінні. Він служив 5 років морським піхотинцем в США. Коли він усвідомив, які несправедливості трапляються в Україні, він вирішив вступити в дію.

Ніщо не рівняється з Україною. Жодний житель Близького Сходу не переживав постійний артилерійський обстріл годинами поспіль,

Вольфганг також заявляє, що він продовжуватиме боротьбу за Україну.

Заява генсека НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники НАТО можуть надати Україні більше допомоги для звільнення окупованих територій, оскільки інакше ситуація може стати ще більш небезпечною.

Росія практично відновила свої втрачені збройні сили після вторгнення в Україну.

Нові атаки російських окупантів

Протягом 771-го дня збройної агресії Росії проти України, відбулося 65 бойових зіткнень. Загалом російські війська здійснили 6 ракетних та 85 авіаційних ударів, а також 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Вночі, російські окупанти атакували Україну, застосувавши 20 безпілотників типу "Shahed-136/131". 11 з них було знищено протиповітряною обороною України.