Коломойський дізнався, що він більше не громадянин України. І пішов проти Зеленського

У цьому тексті повідомляється, що Верховний суд відмовив в розгляді позову Ігоря Коломойського проти президента Володимира Зеленського. Коломойський намагався скасувати Указ про втрату громадянства України, але суд відхилив його позов.

Під час розгляду справи з'ясувалося, що Коломойський не вніс в свій позов заяву про поновлення терміну звернення до адміністративного суду. Він також стверджував, що не знав про Зеленського Указ до того, якосьоби став свідомий про це в СІЗО. Але суд поставив під сумнів ці докази, зазначивши, що були ЗМІ та депутат, які вже раніше писали про втрату громадянства Коломойським.

Також було виявлено, що в позові Коломойського не було вказано його електронний кабінет учасника справи. Суд встановив Коломойському десять днів для усунення цього недоліку.

Нагадаємо, що президент Зеленський влітку 2022 року позбавив громадянства Коломойського та інших осіб. Цей указ є засекреченим. Також депутатам Ради було відібрано мандати. І Корбан і Коломойський подали позови проти Зеленського у зв'язку з цими рішеннями.

Звинувачення Коломойського включають заволодіння коштами підприємства "Нафтохімік", відмивання коштів та отримання незаконних прибутків через зарубіжні банки.

[Посилання на статті видалено.]