Командир одного зі спецпідрозділів розвідки спрогнозував, чим завершиться війна з Росією

Командир спецпідрозділів розвідки прогнозує кінець війни
Командир спецпідрозділів розвідки прогнозує кінець війни

Командир саперної служби спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Крейкен Євген Шкірков заявив, що війна в Україні закінчиться угодами. Він зазначив, що у супротивників Києва, тобто Росії, є багато козирів, але єдиний козир української сторони – Курська область.

За словами Шкіркова, хоча є окремі передумови для розпаду Росії, але вони поки ще недостатні, щоб усвідомити цей розпад.

Він також зазначив, що Україна буде готова до перемовин, але запитання в тому, з чим саме Україна буде сидіти за стіл. Росія має багато козирів, тоді як українська сторона має лише одну – Курську область. Військові не матимуть впливу на наступні події.

Прогнози щодо кінця війни

Шкірков вважає, що війна не завершиться в листопаді. Він сподівається на проведення самітів, але водночас бойові дії триватимуть з обох сторін. Він також стверджує, що розмови про те, що визволити Крим легше, ніж Донеччину, є перебільшенням. Для розірвання окупації Криму і Донеччини потрібні потужні сили, не тільки для визволення, а й для утримання.

Шкірков не навів жодних конкретних термінів щодо кінця війни, аналогічно до прогнозу президента Сербії Олександра Вучича і колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена.

Читайте також