Командира 72-ї бригади, яка обороняє Вугледар, звільнено з посади

Командир 72-ї бригади знімений з посади
Командир 72-ї бригади знімений з посади

Зміни у керівництві 72-ї окремої механізованої бригади

Командира 72-ї окремої механізованої бригади Івана Вінніка звільнили з посади. Згідно з повідомленням оперативного командування "Північ", його переведуть на вищу посаду. Зараз Іван Віннік тримає оборону поблизу Вугледара на Донеччині.

Звільнення командира пояснили його просуванням по службі та потребою передавати бойовий досвід. Івана Вінніка описують як досвідченого та людяного командира, який береже і поважає особовий склад.

Зазначається, що під керівництвом Івана Вінніка бригада пройшла важкий шлях, але успішно тримала визначені напрямки оборони. Наприклад, вона відбила один із найбільших наступів під час російсько-української війни в Бахмуті та Вугледарі у січні-лютому 2023 року. Оперативне командування побажало Івану Вінніку успіхів у подальшій службі.

Варто зазначити, що народна депутатка Мар'яна Безугла висловила критику щодо рішення про звільнення Вінніка. Вона закликала уважно ставитися до таких рішень головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та зазначила, що вони можуть негативно вплинути на підрозділ.

Раніше було повідомлено, що російські окупанти посилюють свої дії для захоплення Курахового та Вугледару в Донецькій області, щоб перешкодити передислокації українських військ для посилення оборони Покровська.

Читайте також