Командувач Силами безпілотних систем ЗСУ анонсував появу нових типів дронів

Дрон ЗСУ: нові типи безпілотників
Дрон ЗСУ: нові типи безпілотників

Наших бойців збагатиться новою морською технікою - багатофункціональними морськими безекіпажними системами. Про це повідомив командувач Силами безпілотних систем ЗСУ, полковник Вадим Сухаревський в інтерв'ю ArmyInform.

Багатофункціональні морські безекіпажні системи - це те, що дуже скоро побачить світ, побачить наша держава. Вони будуть забезпечувати наші морські кордони. Це наша мета, і ми до неї впевнено йдемо

За його словами, в Україні вже проводиться Research&Development процес для визначення технічної можливості створення нової морської техніки. Ця робота охоплює пошук, теоретичні та експериментальні дослідження, зокрема, морських технологій.

Це всесвітньо відомий факт, що Україна дала бій на морі без флоту. Тому в цьому заслуга якраз і новонародженої тактики, і стратегії дій на морі

Полковник Сухаревський також повідомив про створення наземних роботів, які успішно виконують різноманітні функції на фронті. Зараз триває розробка інституційного полігону для тестування подібних систем та випробування різних тактик.

Нагадаємо, що Україна представила нову далекобійну ракету-дрон, відому як "Паляниця". Ця зброя коштує менше мільйона доларів і активно використовується на фронті. Уряд працює над зниженням вартості цієї зброї шляхом співпраці з приватним сектором.

Раніше президент Зеленський представив інші українські розробки, які успішно використовуються для боротьби з окупантами на морі, у повітрі та на землі.

Читайте також