Командувач військ НАТО назвав основні складнощі навчання українців на F-16

F-16 будуть корисні Збройним Силам України

Перехід українських пілотів до сучасних F-16, на думку головнокомандувача Об'єднаних сил НАТО в Європі генерала Крістофера Каволі, є складним завданням. Він зазначив, що особливо викликають труднощі виконавцям перехід від радянських літаків до F-16, проте разом з міжнародною коаліцією вони працюють над цим процесом. За думкою експерта, це буде цінним досвідом для українських пілотів.

Одна з проблем, з якою стикаються українські пілоти, - це знання англійської мови. Генерал наголосив, що володіння мовою є важливим, оскільки всі інструкції та посібники на F-16 написані англійською. Також він зазначив, що Україні не вистачає достатньої кількості військових авіаторів.

«Обмежуючим фактором щодо кількості, яку ми зараз готуємо, є наявність українських пілотів. Українці ретельно прорахували, скільки пілотів вони можуть відправити, і при цьому підтримувати належний рівень бойової активності всередині України. І це те, що визначає фактичний розмір підготовки або кількість пілотів у робочому конвеєрі», - додав генерал.

Українські пілоти вже проводять навчання на F-16, і перша група українських пілотів планує завершити навчання до літа 2024 року.

Додатково можна прочитати:

  • Передача Україні F-16. Путін видав свій головний страх
  • F-16, з ювілеєм! 10 фактів про найвідоміший у світі винищувач