Комбінована атака на Україну. Заяви Зеленського та Байдена. Вибухи в РФ. Головне за ніч

Комбінована атака на Україну. Заяви Зеленського та Байдена.
Комбінована атака на Україну. Заяви Зеленського та Байдена.

Учора вночі Україну атакували російські війська. Спочатку були запущені безпілотні літальні апарати, а потім – ракети. Під час другої тривоги МІГ-31 був піднятий у повітря.

Вибухи сталися в Запоріжжі, Харкові і на Хмельниччині. У Хмельниччі сили протиповітряної оборони активно протидіяли російським безпілотникам і ракетам, так як атаки на Староконстянтинів тривали декілька годин.

Також вночі росіяни заявили про атаку безпілотниками в Курській, Ростовській і Воронезькій областях. У Воронезькій області нафтобаза в Ліскінському районі стала метою атаки. В Курській області повідомляють про п'ять збитих українських безпілотників, а в Ростовській області атаку спробували здійснити на місцевий аеродром.

Президент України Володимир Зеленський після саміту G7 розповів, що головний результат цього саміту – збільшення кількості протиповітряних оборонних систем для України. Він також зазначив, що вирішено питання щодо використання російських активів в користь України та отримання фінансової допомоги.

Заяви урядів США, Канади і Великої Британії свідчать, що Росія намагається зневірити населення Молдови урядами Західних держав та організувати протести чи заколоти, якщо проросійський кандидат не переможе на президентських виборах.

Читайте також