Конгрес може розглянути допомогу Україні і конфіскацію активів РФ одним пакетом

Законопроекти про допомогу Україні та конфіскацію російських активів можуть бути розглянуті одним пакетом

Законопроекти про допомогу Україні та про конфіскацію російських активів в Сполучених Штатах Америки можуть бути розглянуті одночасно, і це може статися незабаром. Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська під час телемарафону «Єдині новини».

Міністр повідомив, що Україна отримала позитивні сигнали від американських законодавців.

«Конгресмени, сенатори та представники виконавчої влади в США підтвердили, що існує можливість розгляду та голосування проєктів про допомогу Україні та про конфіскацію активів одночасно. Якщо будуть знайдені компромісні рішення щодо технічних деталей, це може статися вже наступного тижня», - заявив міністр.

Раніше спікер Палати представників Майк Джонсон повідомив, що палата підготує свій проєкт допомоги Україні, який буде відрізнятися від раніше схваленого Сенатом.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки можуть надати допомогу Україні лише за умови виділення коштів Конгресом. Вже минулого року президент Байден звернувся до Конгресу з проханням виділити $92 млрд на потреби національної безпеки, включаючи допомогу Україні.

27 лютого Джо Байден зустрівся з лідерами Конгресу, щоб обговорити допомогу Україні та фінансування уряду.

Нещодавно спікер Палати представників Майк Джонсон провів приватні зустрічі з республіканцями щодо нового пакету зовнішньої допомоги, включаючи обмеження на кордоні з Мексикою.

Варто зазначити, що Демократична меншість у Палаті представників США відмовилася підтримати запропонований законопроєкт республіканця Браяна Фіцпатріка, який передбачає скорочення військової допомоги Україні.