Конгрес США представив законопроєкт про фінансування уряду

Законопроєкт про фінансування уряду США оприлюднено

3 березня представники Конгресу США оприлюднили законопроєкт щодо фінансування ключових частин уряду до кінця фінансового року, який розпочався 1 жовтня 2023 року, повідомляє агенція Reuters.

Згода на цю угоду була досягнута відразу після загрози часткового закриття уряду, яке могло настати наступної п'ятниці, 8 березня, якщо Конгрес не прийме законопроєкт.

"Республіканці в Палаті представників здобули ключові перемоги консервативної політики, відхилили пропозиції лівих сил і запровадили різке скорочення агентств і програм, критично важливих для порядку денного президента Байдена", - цитує Reuters Майка Джонсона, спікера Палати представників.

Незважаючи на домовленість лідерів Конгресу, законопроєкт все ще має пройти опозицію радикальних республіканців Палати, які зазвичай не підтримують законопроєкти про витрати.

За словами лідера демократичної більшості в Сенаті, спочатку законопроєкт повинна проголосувати Палата представників, після чого Сенат має встигнути розглянути його до п'ятниці, щоб уникнути закриття.

Палата представників планує повернутися до Вашингтона вівторок.

Крім того, після зустрічі з президентом Байденом у Білому домі, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пріоритетом є захист кордону, включаючи обмеження на кордоні з Мексикою. Він також попросив голосувати за законопроєкт з грошима для України.