Корисний досвід для України. Посол вказав на проблему, з якою зіштовхнулася ізраїльська армія

У зв'язку з терактами ХАМАС та початком операції в Секторі Газа, багато резервістів, які їхали на фронт, загинули. В зв'язку з цим у суспільстві виникла дискусія про створення професійної армії. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в інтерв'ю виданню "Главком".

Посол підкреслив, що резервістська система в Ізраїлі не працює дуже якісно, і багато резервістів, які знаходилися в Секторі Газа, втратили свої навички.

«Тому зараз у суспільстві ведеться дискусія про перехід від резервістської моделі до професійної армії. Але ця дискусія не буде короткотривалою. Війна в Секторі Газа ще триває, і неясно, як розвиватиметься ситуація з Ліваном і Іраном», - зазначив Корнійчук.

Зазначимо, що Ізраїль привернув своїх військових з країн Європи для участі в війні з ХАМАС. У жовтні минулого року уряд країни затвердив мобілізацію до 360 тисяч резервістів.

Раніше глава штабу Армії оборони Ізраїлю заявив, що війна проти ХАМАСу триватиме ще довго. Він зазначив, що ізраїльська армія буде готова повернутися до бойових дій під час тимчасового перемир'я в рамках угоди про звільнення заручників. Він також наголосив, що повернення заручників є більш пріоритетним питанням, ніж інші цілі.

Уночі 7 квітня бойовики ХАМАСу напали на територію Ізраїлю. Вони були здивованими та здивованими своєю розстрілявших учасників фестивалю електронної музики та брали їх у заручники. За даними свідків, цей напад був несподіваним. Бийці з'явилися зсередини Сектору Газа й почали стріляти в людей. Фестивалювати на цьому було близько 3000 осіб. За свідченнями очевидців, спочатку лунали сирени на сигнал ракетного удару, а потім звучали постріли.

Читайте також:

  • Чому союзники не допомагають Україні, як Ізраїлю? Пояснює посол Євген Корнійчук
  • Посол розповів, як Ізраїль змінив своє ставлення до українських біженців за останні два роки