Країна НАТО створить стіну дронів на кордоні з Росією — ЗМІ

Стіна дронів на кордоні з Росією
Стіна дронів на кордоні з Росією

Українські держави НАТО зміцнюють свій захист за допомогою безпілотників

Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що держави НАТО, розташовані на східному фланзі Альянсу, посилять свій захист від "недружніх країн" за допомогою безпілотних транспортних засобів. Вона зазначила, що світ уважно стежить за швидкими темпами розробки безпілотників, що стало можливим внаслідок війни в Україні.

Міністр пояснила, що це буде "абсолютно нова річ" - безпілотний кордон від Норвегії до Польщі, який має на меті захист кордону за допомогою дронів та інших технологій. Безпілотні транспортні засоби будуть поєднуватися з фізичними бар'єрами і системами спостереження, щоб запобігти провокаціям та контрабанді зі сторони "недружніх країн".

Це абсолютно нова річ - безпілотний кордон від Норвегії до Польщі, метою якого буде захист нашого кордону за допомогою дронів та інших технологій.

Стрімкий розвиток безпілотників обумовлений тривалою війною в Україні. Вони вже охоплюють практично всі аспекти військових дій, від розвідки до ударів безпілотниками-камікадзе та керування артилерійським вогнем.

За словами експертів, Україна стала майданчиком для постійної гонитви між противниками за розробку нових технологій використання дронів у війні.

Для забезпечення безпеки свого кордону Литва створила новий підрозділ дронів, який активно розробляє безпілотні літальні апарати і системи протидії дронам.

Джерело: Фокус

Читайте також