Кредити на енергонезалежність: нова ініціатива для українських громад

Кредити на енергонезалежність для українських громад
Кредити на енергонезалежність для українських громад

Міністерство енергетики повідомило, що державні українські банки готові надавати кредити місцевим громадам для встановлення об'єктів генерації електроенергії. З цим заявою виступив заступник міністра енергетики Роман Андарак на конференції "Інвестиції в енергетику під час війни".

За його словами, державні банки показали готовність фінансувати проєкти місцевих громад, що стосуються генерації електроенергії з газу або відновлюваних джерел. Однак, наразі у громад ще недостатньо обладнання, отриманого від донорів, тому такі проєкти реалізуються обмежено.

Андарак також відзначив, що енергетична система України є крихкою через російські атаки, хоча вона в даний час є стабільною. Він закликав Україну покладатися на атомну енергетику та відновлювані джерела енергії для забезпечення електроенергією.

Заступник міністра підкреслив, що енергетики працюють над невідкладним відновленням пошкоджених енергооб'єктів. У той же час, Україна розробляє плани децентралізації енергопостачання, включаючи будівництво малої потужності генерації електроенергії та створення резервних джерел живлення для критичної інфраструктури.

Читайте також