Кремль підпорядкував собі всіх найманців на фронті: британська розвідка пояснила мету

Кремль підпорядкував собі всіх найманців на фронті: британська розвідка пояснила мету

Міністерство оборони РФ все більше централізує командування та контроль над нерегулярними силами. Ймовірно, такі дії полегшать використання найманців у наступальних операціях.

У лютому 2023 року військове відомство Росії створило "добровольчий корпус", в якому об'єднано понад 20 тисяч найманців, резервістів та колишніх ув'язнених, що служать у численних нерегулярних підрозділах.

За даними розвідки Британії, з моменту створення "добровольчого корпусу" нерегулярні сили все частіше використовуються в наступальних операціях, для яких вони не підходять. Вони менш стійкі, оскільки бракує інтегрованої артилерійської та авіаційної підтримки, відзначають розвідники.

Британська розвідка зауважує, що в останні дев'ять місяців нерегулярні підрозділи Росії зазнали більше втрат, ніж регулярні підрозділи.

Нагадаємо, що на східному фронті українські захисники взяли в полон громадянина Шрі-Ланки. Він розповів, що в російській армії опинився, бо його змусили підписати контракт, коли у нього закінчилася віза, та обіцяли йому російський паспорт для нього та його родини.

Раніше розвідка Міністерства оборони України розсекретила, що Росія набирає найманців у Сирії для бойових дій проти України. Це робиться з метою уникнути внутрішньої мобілізації перед президентськими виборами 2024 року.

До речі, Росія набрала близько 15 тисяч жителів Непалу до своєї армії, пропонуючи їм $2 тис. за службу.

Читайте також: