Кремль прокоментував погром у Махачкалі: звинуватили Захід

У Кремлі звинуватили Захід в організації антисемітських заворушень у Махачкалі. За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, це все відбулося через "втручання ззовні". Він зазначив, що події в аеропорту Махачкалі є результатом зовнішнього втручання.

Президент Володимир Путін отримує доповіді про ситуацію від ФСБ, Росгвардії і губернатора Дагестану Сергія Мелікова. Зараз він планує провести нараду, на якій буде обговорено спроби Заходу використовувати конфлікт на Близькому Сході для розколу ситуації всередині Росії. У нараді візьмуть участь різні високопосадовці, включаючи прем'єр-міністра Михайла Мішустина та главу Слідчого комітету Олександра Бастрикіна.

Міністру оборони Сергію Шойгу довелося швидше повертатися з Китаю через ситуацію в Махачкалі. Там учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися потрапити до літака з Тель-Авіва, вишукуючи євреїв. Президент України Володимир Зеленський прокоментував цей випадок, зазначивши, що він є частиною культури ненависті до інших народів, яку пропагує російське державне телебачення і влада.