Кремль створив підрозділ для VIP-персон подалі від фронту – британська розвідка

Російські VIP-персони уникнули військової служби, вступивши до спеціального підрозділу «Барс-Каскад»

Збройні сили Росії створили підрозділ «Барс-Каскад» для кремлівських VIP-персон, який діє віддалено від лінії фронту та забезпечує їм обхід обов'язкової військової служби. Британська розвідка повідомила про це, посилаючись на міноборону Великої Британії.

Підрозділ «Барс-Каскад» переважно бере участь в операціях подалеку від фронту.

Один з чоловіків Олени Бліновської, відомої російської діячки впливу, приєднався до російських збройних сил української кампанії, щоб уникнути в'язниці через ухилення від оподаткування.

У квітні 2024 року Олексія Бліновського було помічено в спеціальній військовій частині «Барс-Каскад» поблизу України.

За даними розвідки, підрозділ був створений заступником голови Державної Думи РФ з оборони Дмитром Сабліним.

Підрозділ у багатьох випадках бере участь в операціях з безпілотниками, зазвичай подалеку від фронту. Він діє з жовтня 2022 року та складається принаймні з 10 членів партії «Едина Росія» і синів кремлівських VIP-персон.

Згідно з інформацією, VIP-персонам надається охорона.

«Вступ до «Барс-Каскад» найімовірніше дає російським елітним фігурам можливість обійти обов'язки військової служби з гарантованою безпекою і отримати підтримку Кремля», - зазначили у британській розвідці.

Міноборона Британії зазначило, що цей випадок із Бліновським є першим, коли людина приєдналася до підрозділу, щоб допомогти члену сім'ї уникнути в'язниці.

Широкомасштабна агресія Росії триває вже 789-у добу

Продовжується широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України. Протягом останньої доби відбулося 85 бойових зіткнень.

Ворог наніс 4 ракетні та 45 авіаційних ударів, здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. В результаті російських терористичних атак є жертви та поранені серед мирного населення. Багатоповерхівки та інші об'єкти цивільної інфраструктури зазнали руйнувань та пошкоджень.

Уночі російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи 7 безпілотників типу Shahed. За допомогою протиповітряної оборони України було знищено 5 ударних дронів.