Кремль вигадав новий спосіб приховати втрати РФ у війні проти України

Російська влада намагається сховати реальні втрати у війні з Україною за допомогою нових обмежень щодо доступу до публічної інформації. Пенсійний фонд отримав наказ засекретити дані про грошові виплати учасникам війни та їхнім сім'ям. Це повідомляє Центр національного спротиву.

Регіональні філії пенсійного фонду в Курській, Брянській та Бєлгородській областях отримали листи з вказівкою припинити надсилати інформацію про фінансову підтримку для учасників так званої "Спеціальної Військової Операції" (СВО) та їхні родини до "Єдиної державної інформаційної системи соціального захисту".

Окупаційні адміністрації на захоплених територіях також отримали вказівку обмежити доступ до інформації про присутність військових РФ в Україні.

Таке рішення є спробою влади обмежити інформацію про загибель російських громадян у війні перед президентськими виборами і побоюється зростання антипутінських настроїв, зауважує Центр національного спротиву.

Бойові втрати російських окупантів

На 15 січня загальні бойові втрати російських окупантів становлять 370 980 осіб, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. За останню добу було знищено 980 загарбників, а також 14 танків та 20 бойових броньованих машин.