Кривий Ріг: завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ, відомі останні дані

Аварійна служба під евакуацією постраждалих
Аварійна служба під евакуацією постраждалих

У Кривому Розі завершилися пошуково-рятувальні роботи після ракетного удару, який спричинили російські військові. Загинуло 10 людей, а ще 47 отримали поранення.

За словами сільського голови Євгена Ситниченка, рятувальна операція на місці влучення завершилася, але в лікарнях залишилося 28 постраждалих, серед яких одна людина у критичному стані, 7 – у важкому стані, 18 – у середньому стані тяжкості. Остальні постраждалі в задовільному стані. Бажаю всім швидкого одужання", - написав Ситниченко.

За інформацією голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, станом на ранок 9 липня у лікарнях міста перебувають 29 постраждалих. Один пацієнт у вкрай важкому стані, семеро – у тяжкому, 18 – мають середні поранення, а стан двох оцінюється як задовільний. Всім постраждалим надається необхідна медична допомога.

Масований удар по Україні 8 липня

8 липня 2024 року російська армія здійснила масований ракетний обстріл України, випустивши понад 40 ракет по різних містах, включаючи Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ та Краматорськ. Житлові будинки, об'єкти інфраструктури та дитяча лікарня були пошкоджені.

У Дніпрі ракети влучили у два райони: на СТО та в багатоповерхівку. Є загиблий та 12 поранених. У Кривому Розі ракета влучила у підприємство та житловий фонд, результатом чого стало загибель 10 людей та 50 поранених. Після цього російські пропагандисти почали поширювати інформацію, що ці влучення стали наслідком діяльності української ППО, а не російського обстрілу.

Деякі російські пропагандистські канали гордо заявляють про обстріл дитячої лікарні.

Читайте також