Куди податися на відпочинок: туристичний бум 2024 та найгарячіші напрямки

Відпочинок на розкішних тропічних пляжах
Відпочинок на розкішних тропічних пляжах

Туризм у Європі досягає допандемійних показників

Західна Європа залишається лідером у туристичних витратах, а південноєвропейські та середземноморські напрямки приваблюють найбільше мандрівників. У літньому сезоні 2024 року прогнозується повернення туризму до допандемійних показників, а туристичні витрати сягнуть 800 мільярдів євро.

Головними критеріями для вибору місця відпочинку є тепла погода, сприятливе співвідношення ціни та якості, смачна місцева кухня, красиві краєвиди та можливості для шопінгу. Найбільше мандрівники задоволені південною Європою, яка відповідає всім цим потребам. Незважаючи на минулорічні пожежі, Греція продовжує приваблювати туристів, але вони все частіше обирають готелі подалі від шумних Міконоса та Санторині. За останній час також зросла популярність північних країн, зокрема Данії, Норвегії та Швеції. Мандрівники також обирають Хорватію та Мальту.

Проте відпочинок у Європі може бути загрожений екстремально високими температурами. Цього літа надзвичайна спека спричинила раніше припинення відпусток туристами. Крім того, через недостатню кількість опадів, в деяких популярних країнах виникла проблема з браком води.

Читайте також