Кулеба пояснив, чому Заходу вигідно допомагати Україні якнайшвидше

Країнам Заходу вигідніше надати допомогу Україні зараз, ніж у майбутньому - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що країнам Заходу вигідніше надати допомогу Україні в данний момент, а не чекати на майбутнє. В інтерв'ю виданню El Pais він зазначив, що якщо підтримку припинити, Росія може прорвати лінію фронту, і тоді доведеться відновлювати підтримку через сильну суспільну реакцію на користь України. Він також зазначив, що ті самі політики, які вирішили припинити допомогу, вже в екстремальних обставинах приймуть рішення її надати. Тому з реалістичного погляду краще надавати допомогу зараз, щоб уникнути кризи в майбутньому.

Кулеба також висловився щодо затримки з наданням допомоги від Євросоюзу через позицію Угорщини. Він зазначив, що серед інших країн-членів ЄС є чітке розуміння, що допомогу будуть надавати, а відтермінування було зроблено для досягнення консенсусного рішення на позачерговому саміті Євроради.

Кулеба також нагадав, що США зменшать допомогу Україні тільки тоді, коли країна буде здатна обійтися без неї, а це не станеться до 2024 року. Раніше США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на $250 млн.

У свою чергу, Сенат США відклав святкові канікули через переговори щодо допомоги Україні, але спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав пропозицію продовжити роботу обидвох палат Конгресу для ухвалення додаткового фінансування.