Кулеба поділився очікуваннями від саміту Євроради 1 лютого

Чи можуть країни ЄС надати допомогу Україні?

Країни Європейського Союзу розглядають можливість надання позитивного рішення щодо допомоги Україні. Про це повідомив представник Європейської комісії.

Україна потребує політичної та економічної підтримки, особливо в умовах зростаючої загрози з боку Росії. Країни ЄС визнають необхідність допомогти Україні з огляду на її євроатлантичні амбіції та ситуацію на Донбасі.

"Ми розглядаємо питання надання допомоги Україні та шукаємо способи підтримки її реформ, а також зміцнення її соціального та економічного розвитку", - зазначив представник Європейської комісії.

Зокрема, країни ЄС готові сприяти в укладанні торговельного угоди з Україною, що сприятиме збільшенню торговельного обороту та економічному зростанню обох сторін. Крім того, вони також розглядають можливість надання фінансової та технічної допомоги Україні для підтримки її реформ та зміцнення інституцій.

Надання допомоги Україні є важливим кроком в підтримці країни в її зусиллях для реалізації цілей, спрямованих на європейське інтегрування та зміцнення демократії.