Кулеба повідомив, коли Україна отримає майже 170 тисяч снарядів від ЄС

Євросоюз поставить Україні майже 170 тисяч снарядів

Євросоюз має намір поставити Україні майже 170 тисяч снарядів до кінця березня і працює над збільшенням обсягу поставок. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у соцмережі Х.

Кулеба підкреслив, що артилерійські снаряди є найважливішим пріоритетом наразі.

ЄС ухвалив історичні рішення щодо надання зброї Україні, запровадження санкцій проти Росії, початку переговорів про вступ України до ЄС та підтримки Формули миру президента України Володимира Зеленського. Попереду ще багато поліпшень і рішень, і ми працюємо разом, щоб забезпечити їхнє якнайшвидше ухвалення

За його словами, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив свою повну підтримку України під час телефонної розмови 20 лютого.

Кулеба також висловив подяку Боррелю за підтримку, яку Україна отримує від ЄС протягом останніх двох років.

Раніше було повідомлено, що Канада готова підтримати ініціативу Чехії щодо термінової доставки артилерійських снарядів до України.

Президент Чехії Петр Павел заявив, що їхня країна шукає можливості постачання артилерійських снарядів Україні з різних країн, у тому числі 500 тисяч снарядів калібру 155 мм і 300 тисяч снарядів калібру 122 мм, якщо отримає необхідне фінансування.

Також повідомляється, що Адміністрація президента США Джо Байдена вже відправить в Україну мільйони артилерійських снарядів.