Кулеба вирушив до африканського турне: вперше відвідає три країни

Кулеба в Африці: три країни
Кулеба в Африці: три країни

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відправляється у четверте Африканське турне.

Про це повідомляє прес-центр МЗС України.

Кулеба відвідає Малаві, Замбію та Маврикій з 4 по 8 серпня.

"Четверте Африканське турне глави МЗС має на меті продовження розвитку відносин із країнами Африки. Усі три країни - Малаві, Замбія та Маврикій - міністра закордонних справ України відвідає вперше в історії", - йдеться у повідомленні.

Під час візиту Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами в Лілонгві, Лусаку та Порт-Луї.

Основною темою переговорів буде розвиток двосторонніх відносин на основі взаємної поваги та інтересів. Крім того, важливою темою буде участь африканських держав у глобальних зусиллях щодо відновлення справедливого миру для України та світу.

МЗС також зазначили, що у Малаві особлива увага буде приділена ролі України у забезпеченні продовольчої безпеки, обміну досвідом та технологіями в сільському господарстві, а також гуманітарній програмі "Grain From Ukraine".

У Замбії Кулеба обговорить розвиток двосторонніх відносин, політичний діалог та співробітництво у рамках міжнародних організацій.

А в Маврикії, яка є однією з найуспішніших економік Африки, головною темою зустрічей буде залучення інвестицій та участь маврикійських бізнесів у відновленні України.

Нагадаємо, МЗС оцінило, чи наблизила поїздка Кулеби до Китаю зустріч Зеленського та Сі Цзіньпіна.

Читайте також