Куп'янськ як символ поразки і помсти: експерт пояснив одержимість загарбників

Куп'янськ - предмет заздрості та ворожості
Куп'янськ - предмет заздрості та ворожості

Окупанти продовжують зусилля по просуванню до міста Куп'янськ у Харківській області. Їхня ціль пов'язана з бажанням помститися за окупацію цього міста в 2022 році. Куп'янськ має велике значення для російських загарбників з ідеологічної точки зору", - заявив експерт з національної безпеки Іван Варченко на телеканалі FREEДОМ.

Він пояснив: "Куп'янськ є метою для окупантів. Воно знаходиться дуже близько. Крім того, російські загарбники пам'ятають, як вони захопили це місто. І, звичайно, вони бажають повернутися туди, щоб помститися і довести свою перевагу. Таким чином, це місто має велике ідеологічне значення, яке вони хотіли б ухопити у свої руки".

Експерт нагадав, що з осені 2022 року, коли Куп'янськ був визволений українськими Збройними силами, росіяни не змогли просунутися значно вперед.

"Прогрес, який росіянам вдалося зробити за цей час, з урахуванням всіх зусиль, важко виправдовує їхні зазначені втрати. Хоча окупанти намагаються продовжувати тиснути в цьому напрямку з метою захопити місто, вони не досягають значних результатів", - підбив підсумок експерт.

Читайте також