Куріння вейпу шкодить мозку: результати дослідження

Дослідження показало, що вейп - шкідливий
Дослідження показало, що вейп - шкідливий

Нове дослідження науковців показало, що куріння вейпу має негативний вплив на мозок студентів, знижуючи їх когнітивні функції. Дослідники повідомили про це на конференції Американської неврологічної асоціації. Студенти, які вживають вейп, показали гірші результати у тестах на навчання, пам'ять, вирішення проблем і критичне мислення. Ті, які робили більше 20 затяжок на день, мали навіть нижчі показники на 14%.

Попередні дослідження вже показали, що куріння негативно впливає на роботу мозку, зменшуючи його об'єм і приплив крові до нього. Вейп також має нейротоксичний ефект, пошкоджуючи клітини мозку. Дослідники переконані, що куріння вейпу може бути ще більш небезпечним, особливо для тих, хто раніше курив звичайні цигарки.

Дослідження було проведено на понад 400 студентів коледжів в Еквадорі. Результати показали, що ті, хто курив або вейпив, мали нижчі когнітивні показники, ніж ті, хто не курив і не вейпив. Однак автори дослідження зауважують, що необхідно провести більше досліджень для остаточного підтвердження цих результатів.

Заборона продажу сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами

З 11 липня в Україні запроваджено заборону на продаж сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами. Також оболонки тютюнових виробів повинні містити розширені медичні застереження. Ці обмеження були введені ще в минулому році, але набрали чинності лише зараз.

Читайте також