Курс на перезавантаження: Леммі вирушає до Китаю з місією покращення двосторонніх зв'язків

Леммі з Китаєм — зміцнення двосторонніх зв'язків
Леммі з Китаєм — зміцнення двосторонніх зв'язків

Міністр закордонних справ Великобританії відвідає Китай на наступному тижні

За інформацією Reuters, Міністр закордонних справ Великобританії, Девід Леммі, планує відвідати Китай наступного тижня з метою перегляду політики попереднього уряду щодо Китаю.

Леммі обговорить низку питань з китайськими чиновниками у Пекіні та з представниками британських фірм у Шанхаї.

Китайське Міністерство закордонних справ поки не надало жодної інформації щодо цього візиту, проте висловило сподівання на розбудову партнерства з Великобританією.

Згідно з джерелами, Міністр фінансів Великобританії, Рейчел Рівз, також планує поїздку до Китаю найближчим часом.

Основна мета візиту полягає в відновленні торгових та інвестиційних переговорів між Великобританією та Китаєм, які не проводилися з 2019 року, а також у плануванні нових інвестицій.

Відносини між країнами ускладнені питаннями щодо Гонконгу, звинуваченнями у шпигунстві та будівництвом нового посольства Китаю в Лондоні.

Проте, Великобританія та Китай є важливими торговими партнерами, з 5% загального обсягу торгівлі, що доводить значимість торговельних зв'язків між ними.

Можливість покращення відносин між країнами вимагає вирішення розбіжностей та знайтий спільної основи для співробітництва.

У минулому році, заяву британського уряду із забороною імпорту продукції, виготовленої примусовою працею в Китаї, підтримав високопоставлений депутат Великобританії від лейбористів.

Читайте також