Курсантів у військових вишах України навчатимуть фахівці із США

Американські спеціалісти допомагатимуть в українських вишах.

Цю інформацію було оголошено під час зустрічі Наталії Калмикової, заступниці міністра оборони України, з представниками компанії Sonata з США.

Sonata забезпечує Україну західною військовою експертизою, консалтингом та матеріальною підтримкою, і це координується з Ukrainian Freedom Fund та представниками Генерального штабу Збройних Сил України.

Також, в рамках пілотного проєкту, в одному з українських навчальних центрів будуть впроваджені інструменти оцінки, що використовуються в армії США. Мета цього тестування - визначити потенційних лідерів, які потім зможуть стати сержантами.

Українська армія очікує на зміни. Ми маємо навчати майбутніх та чинних сержантів та офіцерів відповідно до американських стандартів. Дуже важливо змінити військову культуру, адже від неї залежить майбутнє української армії. Ми дуже вдячні нашим американським друзям за готовність взаємодіяти, передавати свій досвід та знання. Я впевнена, що масштабні навчання в Україні за допомогою спеціалістів з США дозволять вирішити багато актуальних проблем української армії