Кузін пояснив, як діятиме влада при виявленні холери

З початку літа до кінця вересня в Україні проходить епідемічний сезон.

У цей період моніторять зразки води.

Якщо виявлять холеру, то заборонять користуватись відповідною водоймою, розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю телеканалу "Ми Україна".

"Якщо буде виявлений випадок холери, то почнемо розбиратися. Що людина їла, де купувала їжу, як її готувала. Звідки приїхала, з ким контактувала. Наприклад, якщо людина купила продукти на одеському ринку, ми його будемо перевіряти", каже Ігор Кузін.

Також всіх українців, які потрапляють у лікарні з кишковими інфекціями, перевіряють на захворюваність холерою. Щорічно - це 250-300 тис. людей.

МОЗ передає інформацію до місцевих органів влади. Ті ухвалюють рішення про заборону користування відповідною водоймою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також головний санлікар зазначив, що в Україні є лікарні, які готові надавати допомогу таким хворим.

"80% випадків холери у світі це не важкі форми, які потребують навіть госпіталізації. Також виникнення спалаху холери на 99% залежить від доступу людей до безпечної питної води. Якщо вода є, висока ймовірність того, що спалаху не буде", говорить Ігор Кузін.

У тимчасово захоплених росіянами Скадовську та Генічеську Херсонської області фіксують збільшення кількості випадків інфекційних захворювань на гострі кишкові інфекції. За характером протікання хвороба має ознаки холери.

окупанти розпочали приховану вакцинацію від холери представників так званих адміністрацій і їхнього найближчого оточення.