Квартира в Києві за копійки. Безугла потрапила в скандал з декларацією

Народна депутатка Мар'яна Безугла, яка представляє партію "Слуга народу", опублікувала свою декларацію за 2022 рік. У декларації зазначено, що вона володіє квартирою в Києві площею 75,1 кв. м, яку вона придбала за 164 тис. грн. Безугла прокоментувала низьку ціну квартири і пояснила, що отримала її від свого батька.

Квартира, за словами депутатки, є спадщиною від її бабусі і дідуся. Дідусь, який був військовим хірургом і пройшов Другу світову війну, був мобілізований у червні 1941 році. Держава виділила йому та його сім'ї квартиру. Безугла також зазначила, що вона походить з родини лікарів та інженерів.

Депутатка також зазначила, що вона добровільно та вчасно подала декларацію за 2021 та 2022 роки до введення в дію закону про відновлення декларування.

У відповідності до звіту Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), 22% народних депутатів Верховної Ради подали декларації про своє майно та доходи за 2021 рік, тоді як за 2022 рік такі декларації подали 14% депутатів. Більшість з них належить до партії "Слуга народу", але дві депутатські групи, "Відновлення України" та "Довіра", мають найбільшу кількість декларацій.

Крім цього, згідно з декларацією колишнього начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна, його родина придбала автомобіль BMW iX3 за 1,5 млн грн у квітні 2022 року.

Читайте також:

  • Відкрито публічний доступ до Реєстру декларацій
  • Гріх судді Головатого. Хто поставить крапку в історичній державній зраді?
  • Як боротися з марнотратством бюджету і корупцією в закупівлях. Самоучитель