Лайма Вайкуле вперше заспівала українською (відео)

Лайма Вайкуле співає українською мовою
Лайма Вайкуле співає українською мовою

Латвійська співачка Лайма Вайкуле зробила враження на своїх фанатів, виконавши пісню українською мовою. Це призвело до захоплення серед українців, але отримало негативну реакцію з боку росіян.

У нещодавньому інтерв'ю телеканалу "Дождь" Вайкуле зізналася, що завжди боялася співати українською мовою, але вирішила подолати цей страх та оновити свій репертуар.

Я дуже боялася співати українською, бо це завжди страшно. Англійською, латиською, литовською, російською і навіть французькою ми співали, а українською я не співала

Україномовну пісню Лайма Вайкуле запропонував композитор, імені якого вона не назвала. Виконуватиме трек співачка разом з Миколою Трубачем. Вайкуле впевнена, що композиція стане справжнім хітом.

Дуже красива пісня. Я співатиму її разом із Миколою Трубачем. Я вже зробила репетицію в Литві. Дуже гарна пісня! Думаю, це буде хіт, мені дуже сподобалося! Пісню запропонував композитор, я була захоплена!

Українські слухачі з радістю прийняли нову пісню Вайкуле, висловлюючи захоплення та подяку за підтримку. Однак, деякі росіяни відреагували на це негативно, розкритикувавши співачку та звинувативши її у зраді.

Нагадаємо, що Пугачова висловила підтримку Шевчуку після скасування концертів гурту ДДТ у Росії. Російський музикант Андрій Макаревич у своїй пісні висміяв реєстрацію міністерством юстиції Росії як іноземного агента.

Додамо, що Макаревич, який активно виступає з антивоєнними гаслами, після початку агресії Росії проти України переїхав до Ізраїлю.

Читайте також