Латвія збирається покарати громадянина, який поїхав воювати проти України

Латвія збирається покарати громадянина, який поїхав воювати проти України

Служба держбезпеки Латвії звернулася до прокуратури з проханням розпочати кримінальне переслідування щодо громадянина країни, який незаконно бере участь військових діях на території України на боці Росії. Про це повідомляє Delfi

Кримінальний процес проти громадянина Латвії, чия особа не розголошується, розпочався ще в грудні 2022 року за статтею про активну участь в іноземному збройному конфлікті, спрямованому проти територіальної та політичної незалежності країни.

Зокрема, увагу Служби держбезпеки країни привернуло відео в TikTok, у якому позує латвієць, вдягнений у військовий одяг із символікою, що характерна для російських збройних сил.

У цих відеоматеріалах чоловік висловлював підтримку Росії-агресору та висловлював погрози на адресу захисників України, зокрема латишів, - йдеться в повідомленні.

Латвійська спецслужба встановила, що чоловік знаходиться в Україні і бере участь у бойових діях на боці російських збройних сил. Також відомо, що його розшукують.

Нагадаємо, Міноборони Латвії опублікувало буклет під назвою "Що робити в разі війни", в якому дали поради, як діяти під час бойових дій та ймовірної окупації.

Як повідомлялося, Польща, Литва, Латвія та Естонія закликали Європейський Союз побудувати лінію оборони вздовж кордону з Росією та Білоруссю, щоб захистити ЄС від військових загроз з боку Москви.

До слова, у Ризі за агресивну поведінку поліція затримала чоловіка у бейсболці з гербом Росії.

Читайте також: