Le Monde: Франція розглядає можливість відправки в Україну спецназу

Франція розглядає можливість дозволити спецназу і військовим підрозділам перетинати кордон України

Французька газета Le Monde повідомляє, що Франція розглядає можливість допустити спецназ та окремим військовим підрозділам перетинати кордон України.

За інформацією ЗМІ, на українській території працюють співробітники Державного департаменту зовнішньої безпеки Франції (DGSE), але, за даними газети, "навіть можливу смерть деяких з них на даний момент можна заперечувати".

Французький спецназ, бійці якого не є таємними агентами і підпорядковуються генштабу, не перетинають український кордон, але для тренування українських солдатів або контролю постачань зброї вони приїжджають до сусідніх країн.

Однак Le Monde зазначає, що тепер у Франції розглядається ідея надати можливість цим військовим інструкторам перетинати кордон України разом з іншими військовими підрозділами.

За матеріалами видання, цей варіант не передбачає масове розгортання військ і розглядається як спосіб поставити Росію перед "стратегічною дилемою".

Згідно з цим планом, французькі та іноземні солдати можуть бути присутніми на об'єктах земної протиповітряної оборони, що зробить деякі райони України безпечними та суттєво обмежить атаки російської армії.

Це може бути важливо, коли до України прибудуть американські літаки F-16.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон планує провести зустріч з усіма політичними силами Франції, щоб обговорити це питання.

Запрошення було надіслано лідерам партій, що представлені в парламенті, йдеться у повідомленні Le Figaro.