Лещенко: США тиснуть на Зеленського щодо зниження призовного віку

Лещенко: США тиснуть на Зеленського щодо зниження призовного віку
Лещенко: США тиснуть на Зеленського щодо зниження призовного віку

Тиск з боку американських політиків на Зеленського щодо призовного віку

15 жовтня 2024 року Радник голови Офісу Президента України Сергій Лещенко заявив про тиск з боку американських політиків на президента Володимира Зеленського стосовно зниження призовного віку в Україні.

Лещенко повідомив, що представники обох політичних партій США вимагають проведення мобілізації для чоловіків у віці від 18 до 25 років. Політики посилаються на історичний досвід воєнного конфлікту у В'єтнамі, де призовний вік становив 19 років.

"Якщо ця інформація сплила на поверхню, можу підтвердити: Американські політики з обох партій тиснуть на президента Зеленського в питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років", - заявив Лещенко.

Лещенко підкреслив, що президент Зеленський не згодився на такі вимоги і стоїть на своїй позиції щодо постачання зброї без зміни призовного віку. "Президент Зеленський не продався, і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку", - наголосив Лещенко.

Раніше депутатка від "Європейської Солідарності" Марія Іонова в ефірі День.LIVE заявила про необхідність зміни підходу до мобілізації. Вона запропонувала впровадити мотиваційні заходи, такі як покращення фінансового забезпечення, надання кредитів або дозвіл на ввезення автомобілів.

Іонова також підкреслила важливість боротьби з корупцією в медико-соціальних експертних комісіях (МСЕК) та територіальних центрах комплектування (ТЦК). Депутатка виступила за створення позитивних стимулів для громадян, щоб мобілізація відбувалася на добровільній основі, а не через примус.

Читайте також