Лідер республіканців у Сенаті США назвав Росію, Китай та Іран новою "віссю зла"

Лідер республіканців у Сенаті США, 81-річний Мітч Макконнелл, назвав Росію, Китай та Іран "новою віссю зла". Він стверджує, що світ перебуває в небезпеці, більшій ніж будь-коли раніше.

За словами Макконнелла, США стикаються з безпосередньою загрозою від цих країн, тому важливо активізуватися і знайти спосіб протистояти цій ситуації.

Сенатор відзначив, що Іран є головним спонсором тероризму, який постачає ударні безпілотники Росії. Китай же звинуватив у підтримці агресорів і нагадав про промову президента КНР Сі Цзіньпіна про "нескінченну дружбу з росіянами".

Помічник Макконнелла також зазначив, що азійські союзники США (Японія, Південна Корея, Тайвань) дуже зацікавлені в подіях в Україні, оскільки знають, що Китай стежить за ситуацією.

Сенатор попередив, що якщо Росія не буде переможена, наступною країною, що потрапить під загрозу, буде член НАТО.

Макконнелл також заявив, що Сполучені Штати, надаючи військову допомогу Україні, сприяють відновленню її промислової бази та створенню робочих місць в 38 штатах. Він відхиляє думку про те, що ця допомога не є корисною для Америки.

Республіканці в США організували конкурс серед дев'яти претендентів на посаду спікера Палати представників. Після вибору одного з них у Конгресі буде проведено повторне голосування.

Тимчасовий спікер Палати представників Патрік МакГенрі заявив, що республіканці розпочинають виборчий процес у вівторок.