Лідери ЄС заявили про потребу швидко ухвалити переговорні рамки для України

Лідери ЄС заявили про потребу швидко ухвалити переговорні рамки для України

Лідери ЄС домовилися швидко ухвалити переговорні рамки для України та Молдови. Про це повідомив дипломат на умовах анонімності.

Згідно з його заявою, голови країн Євросоюзу додали до тексту пропозицію про негайну ухвалення переговорних рамок. Це спонукає Раду ЄС працювати активно над переговорами.

"Вони (євролідери - ред.) додали в тексті про необхідність швидко ухвалити переговорні рамки, без зволікань. Це запрошує головуючу країну в Раді ЄС працювати на повну потужність над переговорами", - сказав дипломат.

Узгодження цих рамок є важливим етапом для початку офіційних переговорів з Україною про вступ до ЄС.

Рішення щодо передачі доходів від заморожених активів Росії на військову допомогу

21 березня було досягнуто політичного рішення стосовно передачі доходів від заморожених активів Росії на військову допомогу українській державі. Про це повідомив дипломат ЄС на умовах анонімності.

Під час саміту ЄС голови країн Європи ухвалили політичне рішення стосовно використання доходів, отриманих від заморожених активів Росії, для потреб нашої армії. Рішення підтримали всі 27 країн-членів ЄС, включаючи Угорщину.

Зараз необхідно розробити докладний план роботи для визначення відсотку виділених коштів та того, чи будуть вони передані в Європейський фонд миру. Однак загальний принцип рішення вже затверджено.

"Зараз робочі групи мають розглянути юридичний текст та встановити точний відсоток та місце направлення цих коштів. Проте загальний принцип рішення вже визначений", - зазначив співрозмовник.

Читайте також: