lifecell відповів, чому підключає абонентам дорогі тарифи без їхньої згоди

Клієнт lifecell звинуватив оператора у шахрайстві з перенесенням номера

Клієнт мобільного оператора lifecell заявив про шахрайство під час перенесення свого номера до іншого оператора. Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на коментарі клієнта, розміщені на сторінці lifecell у соцмережі.

"Напишу і я про шахрайство з боку lifecell, вирішив я перенести свій номер з лайфу до іншого оператора, номер є, а користуватися дорого, пішов у водофон, подав заявку, і тут дзвонять з лайфу, не переходьте, ми знижку вам 50% на Думаю 95 гривень на місяць піде, пішов у Водафон, кажу дівчинки вибачте непорозуміння я передумав, залишаюся на lifecell.Чекаю п'ятницю (зарплата), щоб поповнити рахунок і тут сьогодні приходить смс від lifecell, ваш тариф змінено на "Вільний лайф". Тепер ти сплачуєш 325 гривень", - написав чоловік.

Клієнт звернувся на гарячу лінію lifecell, де йому пояснили, що тариф було змінено через програму "Мій lifecell".

"У мене реально нокіа 3310, там тільки змійка, починаємо розбиратися", - додав він.

Після довгих розмов клієнту було повернуто старий тариф, а обіцяної знижки вже не згадували.

Представники lifecell заявили, що деякі види знижок деактивуються при зміні тарифу, але клієнт все ще може вибрати інший, більш вигідний для нього тариф. Крім того, компанія підкреслила, що зміна тарифу не відбувається автоматично і потребує підтвердження абонента.

Клієнт ще раз підкреслив, що не користується смартфоном, тому йому запропонували продовжити комунікацію в особистих повідомленнях для вирішення проблеми.

Раніше lifecell пояснив, як перейти до іншого оператора, зберігши свій номер та код.