Ліквідація Киви, Татарського та Корнета: голова СБУ розкрив деталі спецоперацій

Голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтервʼю на телеканалі ICTV прокоментував ліквідацію екснардепа і зрадника Іллі Киви, пропагандиста Владлена Татарського та замахи на інших злочинців, що працюють на Росію.

Малюк не став підтверджувати, що за ліквідацією стоїть СБУ, але навів деталі цих епізодів.

Ліквідація Іллі Киви

За словами Малюка,

Ілля Кива тривалий час працював на ворога та збирав і передавав інформацію Росії, після чого виїхав на територію країни-терориста та підігравав російським спецслужбам, зокрема, у проведенні ІПСО.

Голова СБУ повідомив, що Кива керував проникненнями в Україні, підготовкою диверсійних актів та іншими злочинами. Він був засуджений до 14 років позбавлення волі. Для його ліквідації використали короткоствольну нарізну зброю.

Кива був ліквідований двома пострілами в груди та одним в голову.

Голова СБУ зауважив: "Він залишився назавжди поряд з місцем свого проживання в Підмосков'ї".

Підрив Захара Прилєпіна

Пропагандист і воєнний злочинець Захар Прилєпін очолював незаконне збройне формування на Донбасі та поширював наратив, що українців потрібно вбивати.

Малюк розповів, що Прилєпін був поранений в результаті вибуху під час поїздки на свою дачу. Його водій загинув на місці, а сам Прилєпін отримав серйозні поранення. Голова СБУ бажає йому жити та насолоджуватися життям.

Про Владлена Татарського

Владлен Татарський попередньо був ув'язнений на Донеччині, а пізніше приєднався до незаконних збройних формувань. Малюк стверджує, що Татарський мав відношення до українських військовополонених та організував зґвалтування. Він також став рупором Донбасу і мав багато підписників.

Малюк сказав про те, як Татарського підірвали, вручивши йому спеціальну статуетку з пластидом.

Ігор Корнет та Сергій Горенко

Міністр внутрішніх справ «ЛНР» Ігор Корнет був поранений вибухівкою, яку «знайшли» під час його гоління. Генеральний прокурор «ЛНР» Сергій Горенко отримав опіки внаслідок пластиду.

Малюк наголосив на особливостях спецоперацій проти Росії.