Ліквідація останнього носія «Калібрів» у Криму: британська розвідка назвала наслідки

Ліквідація останнього носія «Калібрів» у Криму: британська розвідка назвала наслідки

Успішна ліквідація російського корвету "Циклон"

Україна продемонструвала свій успіх у проведенні скоординованих ударів по російському флоту шляхом успішної ліквідації корвету "Циклон" у тимчасово окупованому Севастополі. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, "Циклон" - один із чотирьох російських кораблів класу "Каракурт", які перебували у Чорному морі з 2022 року. Два з них були переведені в Каспійське море для завершення ходових випробувань після українських атак. Групу суден раніше було пошкоджено українською армією у листопаді 2023 року.

"Хоча атака навряд чи істотно змінить вплив російського військово-морського флоту на українські операції, вона підкреслює небезпеку для російських сил, що діють у Криму і Чорноморському регіоні, а також триває успіх України при проведенні скоординованих ударів", - підкреслюють у міноборони Британії.

Нагадаємо, Генштаб підтвердив ураження російського ракетного корабля "Циклон" у Севастополі. Корабель був закладений 2016 року на окупованій українській території і прийнятий до складу ВМФ РФ 12 липня 2023 року. "Циклон" є першим кораблем проєкту 22800 "Каракурт" РФ у Чорному морі і четвертим кораблем цього проєкту на всіх флотах РФ.

У ніч на 19 травня відбувся можливий атака на корабель "Циклон" у Севастополі, який є носієм ракет "Калібр".

Читайте також: