Ліміт на карткові перекази: у Нацбанку роз'яснили нюанси

Ліміт на карткові перекази: роз'яснення Нацбанку
Ліміт на карткові перекази: роз'яснення Нацбанку

Нацбанк обмежив перекази грошей

Член ради НБУ доктор економічних наук Василь Фурман прокоментував обмеження Нацбанку на карткові перекази грошей.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Національний банк встановив тимчасовий ліміт між фізособами на наступні півроку. З 1 жовтня поточного року НБУ запровадить на тимчасовій основі на півроку ліміт в розмірі 150 тис. гривень на місяць для переказів фізичних осіб "з картки на картку" або P2P. Це обмеження стосується лише вихідних переказів за всіма рахунками клієнта, відкритими в одній фінустанові на рахунки інших фізосіб.

Фурман зауважив, що 98% громадян не відчують змін від обмеження у переказах 150 тисяч гривень на місяць.

карточные переводы

Він пояснив, що дропи - це фізичні особи, які передають свою картку в оренду будь-якій іншій фізичній особі, яка може користуватися нею на власний розсуд.

Зазвичай через таку карту переганяється величезна сума коштів. Це мільйонні суми. Портрет дропу – це людина, яка не має роботи або має роботу з низькою офіційною зарплатою. І зрозуміло, що коли ти отримуєш, скажімо, 12 тисяч гривень офіційної зарплати, а через твою карту проганяє 5 мільйонів гривень протягом якогось проміжку часу, то виникають сумніви та питання: "А що це таке?", - розповів член ради Нацбанку.

Фурман також зазначив, що ці дропи, як правило, використовуються для оптимізації оподаткування або обслуговування тіньової економіки.

Раніше повідомлялося, що банки можуть закрити рахунок без попередження.

Читайте також