Літній відпочинок у Європі без спеки: п'ять нетипових маршрутів

Літній відпочинок у Європі - нетипові маршрути
Літній відпочинок у Європі - нетипові маршрути

У зв'язку зі спекою, яка охопила популярні морські напрями в Середземномор'ї та поза його межами, люди шукають нові, більш прохолодні маршрути в Європі. З цієї нагоди Euronews пропонує п'ять нетипових маршрутів у Європі, які варто обрати.

Гірські прогулянки у Лагуш (Португалія)

Один з маршрутів - гірські прогулянки у Лагуші, Португалія. На Алгарві, у Португалії, температура повітря становить 24-30°C. Лагуш пропонує відпочинок на прекрасних пляжах і активний відпочинок - серфінг, катання на велосипеді та піших прогулянок.

Є можливість пройти стежкою Понта-да-П'єдаде до пляжу Дона-Ана, відвідати вапнякові гроти та спостерігати за птахами. До Лагуша можна дістатися з Лісабона за менш ніж 4 години.

Ще одна прохолодна погода очікує туристів у Порту, де температура становить до 24°C.

Серфінг у Сан-Себастьян (Іспанія)

У Сан-Себастьяні, на півночі Іспанії, температура становить 23-27°C. Тут можна відпочивати на пляжах із дрібним білим піском та займатися серфінгом.

Також близько від Сан-Себастьяна знаходяться найкращі місця для серфінгу - Саррауса і пляж Сурріолу. До Сан-Себастьяна можна доїхати потягом з Мадрида або Парижа протягом 5,5 годин.

Прогулянки на конях у Біарріц (Франція)

До Біарріца, розташованого на північ міста Сан-Себастьян в Франції, можна дістатися за годину їзди. Тут можна насолодитися пляжами, хвилями та також вирушити на кінні прогулянки вздовж узбережжя.

Для доїзду до Біарріца можна використовувати потяг з паризького вокзалу Монпарнас - поїздка триває трохи більше ніж 4 години.

Геотермальні купання у Пензансі (Велика Британія)

У Корнуоллі, на південно-західному півострові Великої Британії, можна відпочити на пляжах із сосновими лісами. У Пензансі є ар-деко басейн з геотермальною водою, яка відповідає температурі 30°C.

Дослідити ліси у Юрмалі (Латвія)

У Юрмалі, Латвія, можна насолодитися пляжем з температурою від 23 до 29°C. Також можна відвідати ліси та зупинитися в одній з прибережних вілл у стилі модерн у районі Булдурі. Юрмала знаходиться в 35 хвилинах їзди від столиці Латвії Риги.

Читайте також