Магнітні бурі, сильний вітер та похолодання. Синоптики попереджають про циклон Kirsti

Сильний вітер та похолодання
Сильний вітер та похолодання

Новий епізод прохолоди в Україні

29 липня українці стикаються з незвичною для цього літа прохолодою. Черкаський гідрометцентр анонсував прихід циклону Kirsti, який приніс дощі та прохолоду в країну.

Гідрометеорологи попереджають про небезпечні явища, які очікуються 30 липня. Уночі в північній частині та вдень в усій країні, крім півдня, очікуються пориви вітру зі швидкістю 15-20 м/с. Рівень небезпечності - жовтий.

Синоптики прогнозують комфортну температуру +22; +28° в середині країни та +26; +29° на півдні. Очікуються дощі та грози в північних областях, частково в центрі та на Харківщині. На решті території України буде суха погода.

Також прогнозуються сильні магнітні бурі, які можуть негативно вплинути на здоров'я. Синоптики варять тримати при собі ліки від головного болю та артеріального тиску.

Очікується сильний вітер зі штормовими поривами до 15-20 м/с. У Києві прогнозуються сильний північно-західний вітер, магнітні бурі та дощ з грозою.

Опади в Україні будуть відносно невеликими протягом тижня, а температура повітря буде коливатись між +25; +29° в більшості регіонів та +28; +33° на півдні та сході.

Нагадаємо, що у Києві та Київській області також варто бути обережними через очікувану грозу та пориви вітру.

Читайте також