"Мало хто звернув на це увагу": Кулеба назвав суперрезультат поїздки Зеленського у США

Зустір-клері країни Співдружності оцінив політичний успіх Зеленського в Америці
Зустір-клері країни Співдружності оцінив політичний успіх Зеленського в Америці

Важливим підсумком візиту президента України Володимира Зеленського у Сполучені Штати Америки стало рішення щодо передачі заарештованих російських активів.

Тепер є механізм передачі таких активів. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомили "ТСН".

"В ході візиту президент говорив про це у Конгресі з представниками і Республіканської, і Демократичної партій. Ми поїхали і на момент приїзду до Києва побачили, що цю поправку повернули у текст закону, який ухвалили. Ясно, що на тлі "Петріотів" і 45 мільярдів доларів бюджетної підтримки мало хто звернув на це увагу, але це суперпринципове питання", сказав міністр.

Кулеба сказав, "це питання, хто буде платити за відновлення України, це створює механізм".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Генеральний прокурор США був на зустрічі президентів Байдена і Зеленського. Це доволі рідкісне явище, щоб запрошували на міжнародні зустрічі, але оскільки в нас є тема трибуналу і компенсаційного механізму, то американського прокурора запросили. Тепер він юридично отримає право ухвалювати рішення про передачу заарештованих активів. Це не "рамка", це конкретний механізм", сказав Кулеба.

21 грудня Володимир Зеленський зустрівся в Білому Домі з президентом США Джозефом Байденом.

Того ж дня Байден підписав меморандум про виділення до $1 млрд. Кошти підуть на надання зброї та оборонних послуг Україні й підготовку українських військових. Нова військова допомога передбачає, зокрема, систему протиракетної оборони Patriot.

Також Зеленський виступив у Конгресі. Представники Демократичної та Республіканської партій назвали промову президента України надихаючою і своєчасною.

Читайте також