Маск став головним цифровим ворогом Європи - Politico

Маск став головним цифровим ворогом Європи - Politico

Європейське суспільство вважає Ілона Маска своїм головним ворогом після нападу ХАМАС на Ізраїль. Урядовці в Брюсселі активно готуються до офіційного розслідування щодо порушень соціальної мережі X, яку належить Маск, порушень, які включають політично мотивовану брехню і терористичну пропаганду. Усі ці дії вважаються порушеннями як політики соцмережі, так і законів Європейського Союзу.

Ця ситуація створює значні проблеми для всіх сторін. Маск намагатиметься відхилити всі звинувачення, які стверджують, що він не зміг взяти на себе відповідальність за соціальну мережу, одночасно зберігаючи зобов'язання щодо свободи слова. Європейський Союз, у свою чергу, хоче демонструвати силу свого законодавства, зокрема Закону про цифрові послуги (DSA). Та ж критика була висловлена і в адресу голови компанії Meta, Марка Цукерберга.

  • Хоча багато людей сподівались, що після придбання Маском соцмережі X, ситуація в ній поліпшиться, насправді все стало ще гірше.
  • Компанія X зменшила штат працівників, які займалися модерацією контенту, в зусиллях підтримати свободу слова.
  • Вони також відмовились взяти на себе зобов'язання боротися з іноземним втручанням в цифровому просторі.
  • Крім того, алгоритми соцмережі були змінені таким чином, що сумнівний контент відображається вище перевіреної інформації, поширеної новинними організаціями та політиками.

Критика розповсюдження дезінформації на соцмережі Twitter, яка також належить Маску, також не змовкла. Маску було наголошено про його відповідальність у листі єврокомісара Тьєррі Бретона. З нещодавніх часів, коли Маск став власником платформи, його засуджували за нездатність припинити поширення ворожнечі в Інтернеті.

У світлі усього цього, ця боротьба є серйозним випробуванням для всіх сторін, і майбутнє Маска і його компанії є невизначеним.