Маска закликали прибрати з Twitter фейки про напад ХАМАС на Ізраїль

Маска закликали прибрати з Twitter фейки про напад ХАМАС на Ізраїль

Соціальна мережа Twitter, яка належить американському мільярдеру Ілону Маску, поширює недостовірну інформацію про терористичні атаки ХАМАС на Ізраїль. Відповідальні посадовці ЄС попередили Маска про його відповідальність у цьому.

За даними The Guardian, єврокомісар Тьєррі Бретон написав листа Маску і повідомив його про те, що платформа Twitter використовується для поширення нелегального контенту та дезінформації в ЄС.

У листі зазначалося, що Twitter розповсюджував фальшиві зображення та маніпулятивну інформацію, зокрема старі зображення збройних конфліктів, які не мали жодного відношення до актуальних подій, або військові кадри, які фактично були взяті з відеоігор. Єврокомісар наголосив, що це неправдива і навіть оманлива інформація.

Бретон закликав Маска у найближчі 24 години надати "швидку, точну та повну відповідь" на прохання Європолу та "відповідних правоохоронних органів" щодо поширення дезінформації у Twitter.

У ЄС недавно були прийняті закони, що регулюють контент у соціальних мережах на території країн блоку. Якщо Маск не буде дотримуватися цих вимог, йому може загрожувати штраф у розмірі 6% від доходів від Twitter або повне блокування в ЄС.

Ілон Маск минулого року придбав компанію Twitter за $44 млрд з метою створення цифрової платформи. В самому липні соціальна мережа змінила свій логотип на X.

Проте, в Європейському Союзі назвали Twitter платформою з найбільшим відсотком поширення недостовірної інформації.