Масова евакуація в Курській області. Російська влада вигадала новий термін

Масова евакуація в Курській області. Російська влада вигадала новий термін
Масова евакуація в Курській області. Російська влада вигадала новий термін

У Хомутовському районі Курської області місцева влада оголосила так звану "добровільну евакуацію". Про це повідомили російські ЗМІ.

"Незважаючи на те, що обстановка в нашому районі спокійна і бойових дій не ведеться, з метою безпеки триває організований виїзд жителів як самостійно на особистому транспорті, так і централізовано на підготовлених транспортних засобах", - написав голова району Юрій Хрульов у своєму телеграмі-каналі.

Зазначимо, що насправді ситуацію на Курщині навряд можна назвати спокійною. РФ евакуювала вже понад 76 тис. людей із області. За даними міністерства з надзвичайних ситуацій Росії, у 60 тимчасових пунктах розміщення перебувають понад 4,3 тисячі осіб.

Нагадаємо, що російські солдати готуються до оборони Курської АЕС через наближення ЗСУ. За даними журналістів, російські силовики в п'ятницю після обіду перекрили під'їзди до Курської атомної електростанції.

Відомо, що російський диктатор Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Радбезу через наступ на Курщину. Також міністерство оборони РФ вже не заперечує, що бої у Курській області РФ дійшли до міста Суджа.

До того ж міністерство оборони РФ виділило додаткові реактивні системи залпового вогню, артилерію і важку гусеничну техніку для знищення підрозділів ЗСУ в Суджанському районі.

До слова, аналітики повідомили, що Росія, ймовірно, оголосила контртерористичну операцію (КТО) для пом'якшення наслідків українського вторгнення в Курську область. ISW зазначає, що таке рішення має на меті запобігти внутрішній паніці та зменшити негативну реакцію.

Читайте також