Масована атака по Україні: ЗСУ назвали нову тактику ворога

Російські загарбники застосували нову тактику атаки на Україну. Раніше ворог не проводив дві масовані атаки поспіль. Про це заявила Наталія Гуменюк, керівниця пресцентру Сил оборони півдня України, під час телемарафону.

Гуменюк зазначила, що тактика нашого ворога змінюється, оскільки він шукає способи бути максимально ефективним для своїх інтересів. Україна, натомість, шукає ефективні засоби протидії. Нещодавно пройшла атака, яка тривала два дні поспіль, це було очікувано після виборів.

«Вчора ввечері ворог вивів і морські ракетоносії на бойове чергування, з яких виявлення пусків ускладнено. Все це може свідчити про підготовку до майбутніх атак також. Станом на зараз ми бачимо два підводні ракетоносії, спорядження яких може сягати восьми калібрів. Крім того, останніми днями дуже сильно активізувалися безпілотні розвідники, зокрема й у тилових регіонах», - заявила Гуменюк.

За словами Гуменюк, російський ворог використав комбіновану атаку. Спочатку він запустив велику кількість дронів по різних регіонах України, а потім наніс ракетний удар. Це було зроблено для того, щоб виснажити українські системи протиповітряної оборони. Загроза нових атак з боку РФ залишається досі.

Нагадаємо, що протиповітряна оборона знищила 92 повітряні цілі, які запустили російські загарбники по Україні, у ніч на 22 березня. Загалом ворог використав 151 засіб повітряного нападу.

Читайте також:

  • Було два прямих влучання, перекрито рух на дамбі: нові деталі ракетної атаки по ДніпроГЕС
  • РФ випустила майже 90 ракет та понад 60 «шахедів»: Зеленський повідомив деталі обстрілу