Масований обстріл 22 березня: де найскладніша ситуація з електроенергією

Ліквідація наслідків атаки на енерготочки України триває

Вже понад добу триває ліквідація наслідків після масованої атаки на об'єкти енергетики України. Президент Володимир Зеленський повідомив, що найскладніша ситуація залишається в Харкові. У багатьох населених пунктах вдалося відновити електропостачання, але роботи продовжуються.

Енергетики у Харкові працюють над підключенням побутових споживачів. Водночас фахівці вже виправили практично всю Дніпропетровську область, крім частини споживачів у Нікополі. Зеленський також пояснив, що електропостачання відновлено в багатьох регіонах України, за винятком громад, де ще діють аварійні відключення.

Сумщина, Полтавщина, Одещина, Вінниччина, Франківщина, Хмельниччина, Миколаїв і Запоріжжя – фактично всюди відновлено технічну можливість подачі електрики. У частині громад діють аварійні графіки відключень

Уночі та зранку 22 березня російська атака потрапила на українські енергооб'єкти в різних регіонах країни. Були пошкодження у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, та Харківській областях. Також були введені аварійні відключення електроенергії в Донецькій, Сумській, Полтавській, та Кіровоградській областях для стабілізації системи та оцінки наслідків атаки.

Важливо зазначити, що раніше ракети пробили Дніпровську ГЕС, але вдалося відновити рух автомобілів греблею ДніпроГЕС.