Масований обстріл України: під удар потрапили дві теплоелектростанції

Обстріл теплоелектростанцій в Україні
Обстріл теплоелектростанцій в Україні

Українські теплоелектростанції знову стали метою обстрілу з боку Росії. Обладнання теплоелектростанцій отримало серйозні пошкодження. Енергетики вже займаються ліквідацією наслідків цих атак, повідомив ДТЕК.

Украй важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв дві наші ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки.

Слід зауважити, що це вже шоста атака на енергетичні об'єкти за останні 2,5 місяці.

Протягом останніх 2,5 місяців російські силовики обстріляли теплоелектростанції ДТЕК понад 180 разів. Внаслідок цих обстрілів 51 працівника було поранено, а троє енергетиків загинуло.

У ніч на 1 червня в Україні тривала повітряна тривога, яка була пов'язана з атакою ракет і безпілотників. Вибухи були чутні у Вінниці, де також пожежа зайняла об'єкт критичної інфраструктури. Ракетами і безпілотниками були атаковані енергетичні об'єкти на Дніпропетровщині. Також у Запоріжжі пролунали вибухи.

Загалом, Росія в ніч на 1 червня атакувала енергооб'єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Читайте також