Масований удар по Україні, Рада ухвалила посилення мобілізації. Головне за 7 лютого

Новини:

Зустріч Зеленського з Боррелем

Президент Володимир Зеленський зустрівся з головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем у Києві. Вони обговорили співпрацю України та ЄС у безпековій сфері, зокрема постачання 1 млн артилерійських боєприпасів.

Президент України зазначив необхідність визначити Україну пріоритетним експортером артилерійських боєприпасів та збільшити кількість замовлень і контрактів на їх виробництво з боку держав - членів ЄС.

Україна бажає переглянути правила торгівлі з ЄС

Україна прагне забезпечити в Угоді про асоціацію з Євросоюзом режим торгівлі з повним скасуванням мит на українську продукцію.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вітав продовження Єврокомісією повного скасування мит на українську продукцію до червня 2025 року. Він також наголосив на необхідності включення такого режиму торгівлі в саму Угоду про асоціацію.

Схвалення закону про мобілізацію

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт щодо посилення мобілізації. Законопроєкт отримав підтримку 243 народних депутатів.

За словами нардепа Ярослава Железняка, законопроєкт буде прийнятий в останній тиждень лютого, підписаний на початку березня і набере чинності в квітні.

Масовий удар по Україні

7 лютого війська РФ масовано атакували Україну, випустивши ракети з Ту-95МС та Ту-22М3. Також ворог використав балістику, а перед цим запускав "Шахеди". Атаки відбулися в шести регіонах, є загиблі та поранені. Руйнування зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

До України було запущено 64 засоби повітряного нападу: 20 ударних беспілотників, 29 крилатих ракет, чотири крилаті ракети Х-22, три крилаті ракети морського базування "Калібр", три балістичні ракети "Іскандер-М" та п'ять зенітних керованих ракет С-300.

Зустріч глави СБУ з послами G7

Голова Служби безпеки Василь Малюк зустрівся з послами країн “Великої сімки” у Києві. Вони обговорили питання взаємодії та демократичного розвитку України під час війни.

Зустріч була ініціативою СБУ. У зустрічі взяли участь посли Франції, Італії, Німеччини, Канади, Японії та Великої Британії, а також представник ЄС в Україні.

Читайте також:

  • Мінекономіки збирається декомунізувати українські бренди
  • Сенат голосуватиме за «план Б» щодо фінансування України
  • Путін переніс свій візит до Туреччини
  • Стало відомо, коли відбудеться наступний «Рамштайн»
  • Флешмоб 21. У чому його небезпека для українців