Масштабні повені у Європі: «Укрзалізниця» повідомила про скасування низки рейсів

Скасування рейсів через повені
Скасування рейсів через повені

Через потужні повені, які зруйнували країни Європи, різні залізничні рейси були скасовані, повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

Зокрема, рейс Відень-Київ-Відень тепер буде курсувати як Будапешт-Київ-Будапешт щонайменше у понеділок.

Очікується, що поновлення руху буде повільним, так як пік негоди очікується у Австрії сьогодні-завтра. В зв'язку з цим, вокзали та метро будуть частково закриті.

«Пасажирам з квитками у Відні пропонується звернутися до інформаційно-сервісного пункту для отримання безкоштовного проживання і харчування на час негоди», – повідомили в компанії.

Також був скасований рейс Чоп-Відень-Чоп через неможливість виїхати з Відня.

«Рейси Прага-Перемишль-Прага поки що не можуть пройти затоплену ділянку на кордоні Чехії та Польщі. Сьогодні буде організовано рух човнів від Праги до польського кордону і від Перемишля до чеського кордону з автобусним трансфером навколо підтопленої ділянки» - повідомили представники компанії.

Проте, рейси з/до Варшави, Хелма, Перемишля, Кошице, Будапешта та Захоня курсують без змін.

«Ми приймаємо пасажирів, які не змогли потрапити на свої рейси через негоду, на ІНШІ рейси з Польщі згідно з наявними квитками на будь-які вільні місця!» - підкреслили в компанії.

Як було повідомлено раніше, протягом останніх декількох днів внаслідок повені загинуло щонайменше вісім осіб, а тисячам людей довелося евакуюватися від повеней в Європі, зокрема в Чехії, Польщі, Австрії і Румунії.

У Східній Німеччині рівень води продовжує підвищуватися, однак загалом ситуація в країні є стабільною. Втім, ситуація в Австрії, Польщі та Чехії, які найбільше постраждали від повені, залишається напруженою. Зливи затопили великі території, щонайменше вісім людей втопилися в воді до неділі вечора, а ще четверо осіб в Чехії пропали безвісти.

Зауважимо, що через повінь у Чехії, Австрії та Польщі був скасований рейс Відень-Будапешт-Київ, а також Прага-Перемишль-Прага.

Читайте також