Матері окупантів, які потрапили у полон на Курщині, звернулись до Путіна

Матері в полоні на Курщині
Матері в полоні на Курщині

Матері, які мають синів-строковиків, що потрапили в полон під час наступу ЗСУ на Курщину, закликають російську владу відвести війська з регіону. Про це повідомляє телеграм-канал Astra.

Зокрема, мати одного з таких воїнів, Івана Плесовського з Комі (військова частина 12721), звернулася до російської влади з вимогою вивести всіх строковиків з зони бойових дій. Вона благає, щоб її сина і всіх полонених звільнили. Відзначимо, що звернення було записано в адміністрації сільського поселення Зеленець у Республіці Комі.

Раніше стало відомо, що виживші строковики після наступу ЗСУ до Курської області змушені підписувати контракти, щоб знову вирушити на фронт.

Також батьки солдатів 80-ї мотострілецької дивізії, в/ч 34667, повідомили, що з нових строковиків формують "Курські батальйони". Матері строковиків, які призову 2023-2024, звернулися до Путіна з проханням прибрати їхніх синів з охорони Курського кордону.

Більше 100 військових армії РФ добровільно здались у полон на Курщині. Рота російських солдатів прийняла рішення про здачу у полон, після того як військове керівництво Росії відправило їх на фронт без необхідного спорядження.

Командири просто залишили більше сотні солдатів, після чого вони вирішили здатись у полон українським військовим. ЗСУ затримали 102 військовослужбовців 488-го гвардійського мотострілкового полку ЗС РФ та підрозділу "Ахмат". Ця спецпідрозділ дислокується у Чечні.

Нагадаємо, український омбудсмен Дмитро Лубінець провів розмову з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою щодо обміну полоненими під час просування ЗСУ у Курській області. Він зазначив, що розмова була ініційована російською стороною.

Лубінець наголосив, що для України пріоритетні категорії для обміну - важкопоранені, українські жінки і всі ті, хто перебуває в полоні.

Уповноважений з прав людини також додав, що ситуація на Курщині змусила Росію проявити ініціативу щодо обміну полоненими, що раніше вона не робила.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ взяли в полон бійців кадирівського батальйону "Ахмат" в Курській області Росії.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 132 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)